Aanmelden bij Fysio-Ewijk en praktische informatie

Kunt u zomaar bij Fysio-Ewijk terecht?

Sinds 1 januari 2006 hebben patiënten geen verwijsbrief meer nodig van de huisarts of medisch specialist voor een bezoek aan de fysiotherapeut. Hiermee is een behandeling voor fysiotherapie vrij toegankelijk. U kunt zich dus direct bij Fysio-Ewijk aanmelden.

Wordt fysiotherapie vergoed?

De behandelingen voor volwassenen boven de 18 jaar worden vergoed door de zorgverzekeraars, voor zover u daarvoor aanvullend bent verzekerd. Alle zorgverzekeraars hebben fysiotherapie in hun pakket opgenomen. Voor kinderen tot 18 jaar en voor patiënten met een chronische aandoening (volgens de lijst chronische indicaties) worden behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed. Bij chronische aandoeningen vallen de eerste 20 behandelingen in de aanvullende verzekering en de overige behandelingen in de basisverzekering.

Hoe weet ik dat Fysio-Ewijk erkend is?

De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd en mag dus niet zomaar door iedereen worden gebruikt. Wie de officiële studie fysiotherapie heeft afgerond en staat ingeschreven in het wettelijke BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg), mag zelfstandig patiënten behandelen als fysiotherapeut. Uiteraard staat Fysio-Ewijk ingeschreven.

Kwaliteit

Om de kwaliteit van de fysiotherapeutische behandelingen te garanderen, zijn al onze fysiotherapeuten ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR). Dit betekent dat wij verplicht zijn na- en bijscholingen te volgen en voldoen aan de eisen die door de beroepsvereniging (KNGF) worden gesteld aan de fysiotherapeuten.

Vergoeding

Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Kijk daarom goed of u aanvullend verzekerd bent en in hoeverre uw pakket fysiotherapie vergoedt. Komt u er niet uit? Bel ons gerust, dan helpen we u verder: 0487-524740.

Aanmelden

U kunt zich rechtstreeks bij Fysio-Ewijk aanmelden voor een afspraak: 0487 – 524740. Wij laten u dan weten of u een verwijzing van de huisarts nodig heeft om in aanmerking voor vergoeding te komen.